diumenge, 27 de gener del 2013

Conca de Barberà

Dialecte català:
Xipella

Delimitacions del territori:
Segarra, Alt camp, Baix camp, Urgell, Garrigues.

Capital:
Mont blanc

Ciutats importants:
Santa Coloma, Nat de poblet, Ricor, Baix fogona.

Gastronomia característica:
Altres plats: cargols amb pebre, pastís de calçots, calçots amb rumascú, cervellets reboçats, escudella de Pallès, favetes saltades amb oli de cava, conill amb cargols, pastís de plàtan i trufa.

Personatge famós:
Miquel Sadornir,Balacer Roig,Ramo de samor,Pere de Magatano.

Festa característica:
Setmana medieval de la llegenda de Sant Jordi, Sant Magí data: 19 d' agost Santa Cristina

Economía:
Sedra, magre i de vesa

Clima: respecte a la temperatura la mitjana es el qual entre 13 graus,14 mínimes a l'hivern sovint per sota dels 0 graus

Relleu:
Afabonat que arriba fins a la Segarra i l'urgell a l'estí a la Segarra de rufaganya que la separa de l'anoia i el sud i a la serrada caritoral

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada